Sprawdź ofertę tradycyjnej piekarni Kraków
Pieczywo jest jednym z głównych składników codziennego jadłospisu. Jemy go bardzo wiele, zatem najlepiej, kiedy okaże się on najwyższej jakości. Nic więc zaskakującego, iż wytwarzane w fabrykach wypieki tracą ostatnimi laty klientów – są niesmaczne, zaś po paru dobach są już nieprzydatne do spożycia. Na polskich stołach ostatnio coraz częściej spotkać można natomiast produkty wyrabiane tradycyjnymi metodami i niezawierające syntetycznych domieszek poprawiających ich wytrzymałość. Dlaczego dobrze je jeść? Jak one są produkowane? Jak funkcjonuje rzemieślnicza piekarnia?
Jakie pieczywo oferuje nam tradycyjna piekarnia?
Jak łatwo stwierdzić, tradycyjna piekarnia w dużych miejscowościach (na przykład w Krakowie) swoją działalność opiera na tradycyjnych chlebach. Zazwyczaj są pieczone na zakwasie, ale możemy kupić też pieczywo na drożdżach. Poza tym miłośnicy rzemieślniczych piekarni często sięgają po chleby, które w ostatnich latach zniknęły z rynku – na przykład precle. Rzemieślnicze pieczywo zawiera niekiedy również najróżniejsze nasiona oraz przetworzone śliwki czy brzoskwinie.
Atuty chlebów z rzemieślniczej piekarni
Przyczyną popularności tradycyjnego chleba okazuje się przede wszystkim jego smak – jeśli o to chodzi wypada dużo korzystniej niż pieczywo z fabryki. Atutem opisywanego chleba okazuje się też jego różnorodność – wśród setek odmian wszyscy ludzie znajdą wyroby dostosowane do swoich potrzeb. Nie sposób zapomnieć także o tym, iż wypieki, które proponuje rzemieślnicza piekarnia są o wiele zdrowsze, gdyż nie zawierają szkodliwych dla naszego organizmu syntetycznych polepszaczy.
Lokalizacja:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]