Srebro to jeden z najpiękniejszych metali szlachetnych. W przeszłości służyło jako waluta oraz stosowano go do wyrobu naczyń i sztuców. Już w antycznym Egipcie
Robienie zakupów
Kwaszone ogórki i ich wpływ na nasz organizm
W zupie, na kanapce, w sałatce warzywnej bądź jako surówka do drugiego dania – kiszone ogórki w naszej kuchni podajemy częściej aniżeli chcielibyśmy przyznać.
Sól himalajska i kłodawska – zastosowanie i właściwości
Sól to składnik potrzebny do właściwego działania organizmu człowieka. Jakie zalety posiada sól kłodawska oraz sól himalajska? Czemu warto wykorzystywać je w kuchni? Sól
Dlaczego lubimy czytać niepokojące thrillery i książki kryminalne?
Nie ukrywajmy, że znacząca grupa entuzjastów książek to wielbiciele strasznych opowiadań. Jedni gustują w opowieściach na granicy gore, pozostali uwielbiają zanurzać się w dalekie
Lavazza A Modo Mio – czy można kupić zamienniki tych kapsułek?
Podmiotów przetwarzających kawę jest ogromna ilość, jakkolwiek Lavazza wciąż plasuje się w czołówce tych cieszących się uznaniem. Nieliczne osoby wiedzą, że historia marki Lavazza
Shuttersy na okna – konkurencja dla rolet i żaluzji
Urządzając wnętrza, z reguły nie poświęca się zbyt wiele uwagi oknom. Najczęściej decyzja pada na klasyczne aranżacje, a więc firany oraz zasłony, które nieraz
Nie jesz kiszonej kapusty? Szkoda, bo to samo zdrowie!
Charakterystyczny smak kiszonej kapusty jest istotną częścią środkowoeuropejskiej kultury kulinarnej. Jest ona komponentem licznych dań i przeciętny Polak bardzo często widzi ją na talerzu.
Wyjątkowa biżuteria z koralem
Biżuteria z koralem jest elegancka i posiada właściwości ochronne. Jego nazwa pochodzi od hebrajskiego słowa “gord” oznaczającego amulet. Kamień korala, nazywany kwiatem morza, to
Aparat do masażu uciskowego – możesz go mieć w swoim domu!
Drenaż limfatyczny to forma masażu, której intencją jest usprawnienie cyrkulacji limfy w organizmie. Drenaż ręczny opracował duński fizjoterapeuta blisko wiek temu – to zbiór
Kiszonki warzywne – znamy je od tysięcy lat
Warzywa kiszone są tak mocno związane z tradycyjną kuchnią polską, że wydaje nam się, iż jest to wyłącznie słowiański frykas, z rzadka napotykany w